נלויתי היום לדור ולילדי גן מיכל לסיור בחוות טל טלה שבבאר יעקב.
הסיור החל בארוחת בוקר בין חבילות קש הפזורות בשטח החווה הגדולה. לאחרמכן הסבירה המדריכה גלית על משפחת הצאן ועל הכבשים והעיזים הגדלים בחווה.
בהמשך ניגשו הילדים להאכיל את העיזים בקש ותבן, ודור אפילו אזר אומץ ללטף את קרני העיזים. הילדים התאספו סביב גלית בכדי לראות כיצד חולבים עז, ולאחר מכן חלבו כל אחד בתורו את העז.
החלב נאסף לכד גדול, ואז התכנסו הילדים שוב בסככה המוצלת בין ערימות הקש. החלב חולק ביניהם בכוסות, והם למדו להכין גבינה ע"י הוספת אנזים מזרז לכוסות החלב, שהפך את החלב למוצק בתוך מספר דקות (תוך דקלום מילות הקסם – "הוקוס, פוקוס, חלב, חלב, הפוך לגבינה").כמו-כן למדו הילדים על תהליך הפיסטור ומדוע אסור לשתות ולאכול מוצרי חלב שלא פוסטרו ומכילים גם "חיידקים רעים" שמומתים בתהליך הפיסטור. בהזדמנות זו זללו הילדים גם חטיפים וממתקים לרוב.
לאחר הכנת הגבינה עברו הילדים לאפיית פיתות על גבי סאדג'. כל ילד קיבל כדור בצק שאותו שיטח ורידד עד לקבלת פיתה שטוחה ורחבה, וגלית המדריכה אפתה את הפיתות על גבי הסאדג' החם. הילדים קיבלו צלחות עם גבינת פטה ועיזים (מפוסטרת, אל דאגה) ואכלו אותן עם הפיתות שהכינו לעצמם.
בסוף הסיור קיבל כל ילד ארטיק קרח, וחזרנו באוטובוס (שעבור הילדים הינו חוויה בפני עצמה) אל הגן.
לסיכום: מקום מומלץ לביקור, ביחוד לילדים עירוניים שחיי החווה רחוקים מליבם. במקום חנות שמוכרת מתוצרת החווה (גבינות), ובית קפה שבו יכולים ההורים לחכות לסיום פעילות הילדים.